Zašto kolagen?


Kolagen je endogeni protein koji čini gotovo 80% kože. Iako tijelo samo proizvodi kolagen, njegova proizvodnja se smanjuje s godinama, zbog čega koža gubi elastičnost, što dovodi do bora. Od 25. godine se količina kolagena u koži smanjuje za gotovo 2% godišnje. U dobi od 35 godina, međutim, počinju se uočavati učinci: kosa i nokti postaju lomljivi, koža je tanja i opuštenija. Sa 60 godina, većina ljudi ima oko 80% manje kolagena u svojoj koži nego u 25.

 

Kollagen Schematisk bild
Tvrda koža s hidroliziranim kolagenom i hijaluronskom kiselinom
Pijenje hidroliziranog kolagena povećava razinu kolagena u tijelu i može usporiti starenje kože. Za proizvodnju kolagena u dermisu potrebno vam je najmanje 6000 mg kolagenskih peptida koji pokreću fibroblasti, stanice odgovorne za proizvodnju kolagena. Što je veća doza, to bolji je učinak.

 

Dnevna doza (25 ml) Collagen Deluxe sadrži 12 500 mg visokokvalitetnog hidroliziranog morskog kolagena u tekućem obliku. Tekući kolagen tijelo i koža bolje apsorbiraju od ostalih oblika kolagena, što znači da ćete brže primijetiti rezultate. Uz redovito, preporučenu dozu Collagen Deluxe, rezultati se često vide unutar 8 tjedana.

Učinkovit hidrolizirani kolagen neutralnog ukusa
Kolagen u Collagen Deluxe, Repair i Pure napravljen je od riblje ljuske. Kolagen se razgrađuje na sitne kolagenske peptide. Ovaj proces čini kolagen hidroliziranim i posljedično potpuno bez okusa i mirisa.
Prehrana za kožu, kosu i nokte
Peptidi koji nastaju tijekom procesa hidrolize dovoljno su mali da se lako apsorbiraju kroz crijeva i u krvotok. Na isti način na koji se hranjive tvari apsorbiraju iz hrane koju jedete, ovi peptidi se distribuiraju u krvotok kako bi osigurali veliku količinu kolagena vašoj koži, kosi i noktima.