ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

PROIZVODI

Koja je razlika između Collagen Deluxe i Collagen Repair?
Collagen Deluxe sadrži 12 500 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, dok Collagen Repair sadrži 10 000 mg. Osim udjela kolagena, proizvodi sadrže potpuno iste sastojke.

 

Ima li Collagen Vegan isti učinak kao Collagen Deluxe i Collagen Repair?Kolagen sadrži 19 aminokiselina, od kojih su neke posebno važne. Collagen Vegan sadrži visoku koncentraciju ovih aminokiselina, koje su u Collagen Vegan 100% biljnog podrijetla. Osim toga, Vegan sadrži iste vitamine i minerale kao Deluxe i Repair, poput visoke razine biotina, vitamina C, D12 i D3, kao i cinka, MSM (metilsulfonilmetan) i hijaluronska kiseline. Ukupno 21 aktivni sastojak radi zajedno za povećanju razine kolagena u tijelu.

Koliko često trebam konzumirati kolagen za najbolji učinak?
Preporučena dnevna doza od 25 ml, kako je dosljednost (dnevni unos tijekom vremena) ključna za maksimalan učinak. Postoje i drugi čimbenici načina života koji utječe na dobrobit kože, kose i noktiju kao što su pušenje, prehrana, UV zračenje. Uz dnevnu dozu kolagena, uravnoteženu prehranu, zaštitu od sunca i izbjegavanje pušenja, postići čete apsolutno najbolji učinak. 

Kada ću primijetiti rezultate?
Kada se rezultati počnu pokazivati vrlo je individualno, jer čimbenici kao što su dob, način života i njega kože također igraju ulogu. Općenito, rezultati svakodnevne uporabe obično se pojavljuju unutar osam tjedana.

Odakle dolazi vaš kolagen?
Naši proizvodi Collagen Deluxe i Repair sadrže morski kolagen dobiven iz riblje ljuske. Kolagen se hidrolizira u peptide. Proces hidrolize čini kolagen potpuno bez mirisa i okusa. 

Ima li okus ribe?
Ne, kolagen u našim proizvodima je hidroliziran, što uklanja sve mirise i okuse. Umjesto toga, Collagen Deluxe, Repair i Vegan imaju prirodan okus šumske jagode koji se dodaje nakon procesa hidrolize.

Za koliko vremena je proizvod dostatan?
Proizvod od 500 ml dostatan je za 20 dana, preporučeni dnevni unos je 25 ml. Neotvoreni proizvod čuvajte na suhom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja proizvod čuvajte u hladnjaku. 

 

KOLAGEN

 

Što je kolagen?
Kolagen je protein koji se nalazi u tijelu koji čini većinu tjelesne strukture i jedan je od građevnih blokova kože, mišića, ligamenta, tetiva, kose i noktiju. Kako starimo, proizvodnja kolagena u tijelu se smanjuje, zbog čega koža gubi elastičnost i volumen, kosa se prorjeđuje, a nokti postaju lomljivi. Redovitom konzumacijom kolagena možete podići razinu kolagena u tijelu i usporiti starenje kože.

U koje doba je najbolje uzimati Swedish Collagen?
Naše suplemente kolagena možete uzimati u bilo koje vrijeme, u vrijeme koje vama najbolje odgovara. Naši su proizvodi dizajnirani da se lako uklope u vašu rutinu. Naš se kolagen optimalno apsorbira u tijelo, bilo da se uzima ujutro ili navečer, u kombinaciji s hranom ili natašte. Glavna stvar je uzimati ga svaki dan.

Naši tekući proizvodi sadrže vitamin B, vrijedan izvor energije. Ljudima koji su zbog vitamina B osjetljivi na ovu dozu energije savjetuje se uzimanje ujutro, a ne navečer.

Mogu li konzumirati previše kolagena?
Da, ali trebate puno. 25 ml dnevno Collagen Deluxe (12 500 mg) daje vam izdašnu, ali sigurnu količinu kolagena.

Pomaže li kolagen kod suhe kože?
Kolagen čini kožu glađom i manje suhom. To je zato što peptidi kolagena aktiviraju stanice kože fibroblasta da proizvede hijaluronsku kiselinu, koja veže vlagu na kožu. Naši proizvodi također sadrže dodatnu hijaluronsku kiselinu koja dodatno pojačava učinak, te vitamine i minerale koji potiču kožu na višu proizvodnju kolagena. 

Kako može kolagen utjecati na kosu i nokte?
Kolagen je protein koji se nalazi u tijelu koji čini većinu tjelesne strukture i jedan je od građevnih blokova kože, kose i noktiju. S godinama se proizvodnja kolagena u tijelu smanjuje, zbog čega ne samo koža već i kosa gubi elastičnost i postaje tanja.

Razina kolagena također utječe na nokte, koji postaju lomljivi kako se razina kolagena smanjuje.

Redovitom konzumacijom kolagena možete povećati razinu kolagena u svom tijelu i održati elastičnost ne samo kože nego i kose i noktiju.

Što znači da je kolagen hidroliziran?
U procesu hidrolize kolagen se razgrađuje na sitne peptide kolagena koje tijelo lakše apsorbira. Proces hidrolize čini kolagen bez okusa i mirisa.